Prima impresie

Cand m-am gandit sa scriu despre impresia pe care mi-au facut-o primele zile petrecute pe teritoriul american m-am gandit initial la ceea ce simt. Am constat cu uimire ca emotiile sunt putine si ca ceea ce voi scrie este o simpla constatare rationala si realista a ceea ce am observat eu pana acum.
Intai de toate drumul a fost linistit, placut si lung. Amsterdam-ul era in plina primavara si verdele crud era acoperit doar de eolienele albe care-si invarteau aripile in vant. Am trecut oceanul in Alaska care arata ca o batrana plina de riduri, linistita, impacata cu sine si luminoasa. Aterizarea si vama au fost "rapide".
Calatoria spre noua casa ne-a intersectat cu multe sosele suspendate si o trecere prin suburbiile orasului. Casute mai mari sau mai mici, magazine la sosea, parcuri, scoli, biserici, toate au ramas doar imagini fugind prin fata ochilor.
In zilele urmatoare am reusit sa adun mai multe impresii despre noua mea casa. Intr-o prezentare scurta iti ofer ceea ce am observat pana acum.

Mai putin bune:

  • strazile au gropi - explicatia este alta decat in romania, si anume sarea folosita iarna pentru zapada, traficul intens si vechimea.
  • exista cersetori de diferite culori, varste si cu diverse probleme.
  • aglomeratie in trafic la orele cand se iese de la munca.

Lucruri bune:

  • amabilitatea oamenilor, inclusiv a functionarilor publici, te intampina cu zambet si chiar doresc sa te ajute. Sunt constienti ca esti mai mult decat un simplu om care-i deranjeaza.
  • mult spatiu si din aceasta cauza cerul pare mai aproape.
  • timpul se scurge cu o viteza mai mica, poate din cauza linistii, a lipsei aglomeratiei sau pur si simplu este doar senzatia mea.
  • magazinele sunt putin "aglomerate", daca pot sa numesc asa acele imensitati pline cu produse de orice fel.
  • verandele acelea ingrijite pe care le-am vazut de atatea ori in filme exista intr-adevar si de abia astept sa le vad inverzite.
  • veverite oriunde intorci capul te privesc curioase si rabdatoare.

Sunt multe alte lucruri care deocamdata mi-au scapat sau nu le-am observat. Adaptarea se realizeaza incet si sigur. Pana la o noua "revedere" sper sa vina primavara.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Ade, iubita mea prietena... ai ajuns acasa... Cu uimire sa te intampine fiecare dimineata, fiecare noapte si zi sa iti fie cerul aproape, pentru ca tu il apropii, si el se aseaza in palmele tale. Dumnezeu iti vegheaza deci si El, de si mai aproape. Love U

Anonim spunea...

Cred că de data asta eşti acasă...

cosmin cozma spunea...

Adelaida,dar ai ajuns mai intai in Alaska?Nu trebuia sa aterizezi la Detroit?

adelaida spunea...

Cami, am ajuns acasa si am realizat ca am adus casa cu mine si acum doar imi amintesc de ea.
Bogdan, sunt din multe puncte de vedere.
Cozmin, doar am trecut peste Alaska.

BĂNĂŢEANU spunea...

este adevarat ca poti plati aproape oriunde cu credit cardul? Pe strada, la chioscuri, oriunde?

adelaida spunea...

Gabi, nu am avut ocazia sa vad chioscuri sau ceea ce credem noi ca sunt. Exista doar magazine mici, mari si foarte mari si se plateste cu cardul si cu cec-ul.