Live to be 150?...Can you do it

Aseara am urmarit pe ABC emisiunea The View intitulata "Live to be 150?...Can you do it?" realizata de Barbara Walters. Intr-o prima parte a fost prezentata posibilitatea readucerii la viata intr-un viitor imaginat de multi dintre noi. Continuarea emisiunii s-a oprit asupra diferitelor metode prin care putem sa traim pana la 100 de ani cel putin. A adus in discutie celulele stem si studiile medicale in aceasta directie, alimentatia bazata pe legume si fructe, sportul si, bineinteles sexul. A prezentat cateva personalitati care au ajuns la o varsta inaintata, printre care Paul Newman si un model care la 76 de ani inca urca pe scena si apare in reviste.

Finalul emisiunii a fost dedicat unui grup de batrani care au depasit venerabila varsta de 100 de ani. Fiecare cu povestea si filosofia lui despre viata. Unul dintre ei a zis ca viata incepe la 80 de ani, merita traita de la 90 si este minunata de la 100 in sus.

Aceasta mi-a amintit de ceea ce spunea Octavian Paler legat de faptul ca a iubi viata implica si posibilitatea de a o n-o mai suporta. Oare chiar ne dorim sa traim atat de mult sau depinde starea in care ajungem la aceea varsta?

Urmarind cele doua directii ale emisiunii m-am intrebat de ce luptam sa traim mai mult in loc sa luam fiecare pas asa cum este el la acel moment. Avem in ziua de astazi posibilitatea pentru copiii nostri sa le "inghetam" corpurile in speranta unui viitor mai bun. Oare acele corpuri chiar vor putea vreodata sa fie ceea ce au fost? Oare nu cumva reparam doar masina fara sa ne intereseze cine o conduce? Odata cu resuscitarea oraganismului putem reinvia si spiritul?

3 comentarii:

BĂNĂŢEANU spunea...

dificila intrebarea.

cosmin cozma spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
cosmin cozma spunea...

Dar oare noi traim sau am trait doar pe Pamant,imediat dupa moarte ce se intampla?Aceasta nu mi se pare o intrebare dificila,insa raspunsul potrivit poate fi doar unul care se leaga logic din toate punctele de vedere obiective.