La 30 de ani


Astazi 18.12.2006 am implinit 30 de ani. Intrebarea care mi-a fost pusa frecvent in ultima vreme a fost: "Cum este la 30 de ani?"
Oamenii se astepta sa plang ca a trecut inca un an, ca schimb prefixul sau ca imbatranesc. Din fericire pentru mine ma simt foarte bine la 30 de ani. Este o varsta frumoasa, poate cea mai frumoasa de pana acum. Este o varsta a viselor realizabile, a noilor orizonturi, a noilor inceputuri, a sedimentarilor si a culegerii de roade.
Ma simt ca un copil caruia un om mare i-a facut un dar, cel mai pretios de pana acum. Cineva acolo sus mi-a daruit puterea de a alege si de a-mi trai viata asa cum imi doresc. Am descoperit ca pot obtine tot ce vrea daca doresc acel lucru destul de mult. Tot ceea ce am trait pana acum m-a ajutat sa ajung in acest punct. Trecutul este trecut si eu ma aflu in prezent privind in viitor.
Daca vreodata m-am indoit de mine acum stiu ca a fost o slabiciune de care am avut nevoie. Exista partea urata a vietii pentru a aprecia mai mult binele si frumosul de langa noi. Exista momente cand totul este intuneric si dintr-o data apare soarele.
Imi doresc sa am o viata echilibrata intre momentele intunecate si cele luminoase si cel mai mult sa am sanatate.
Multumesc tuturor pentru gandurile frumoase si pentru urari.

8 comentarii:

Blue spunea...

That's the spirit. Sper sa fiu si eu la fel de relaxata la 30 de ani (mai am cateva luni sa meditez pe marginea subiectului).

Tot raul e spre bine, vorba proverbului ;-)

All the best.

Lucian spunea...

Sa vezi cum e la 40 de ani !?!

Lucian spunea...

La 30 de ani am avut sansa sa citesc "Puterea extraordinara a subconstientului tau" o carte care acum mi se pare simpluta dar care atunci a produs momentul meu "AHA". Atunci ceata prin care bajbaiam de atata vreme s-a ridicat pur si simplu si am vazut clar drumul pe care trebuie sa merg. De atunci au aparut multe raspantii unde am fost pus la incercare dar acel moment a fost unic. A fost momentul meu "AHA"

adelaida spunea...

Cum o sa fie la 40? Nu, mai bine nu, nu-mi spune. O sa vad si singura. Stiu ca urmatorii 10 ani sunt cei mai minunati din viata mea. De unde stiu? STIU. Doar atat.

Elena spunea...

Oricum varsta nu este decat un numar...neimportant care nu reflecta tineretea sufletului. Fiecare varsta isi are farmecul..la inceput esti fermecat de viata dupa care incepi tu sa iti pui amprenta asupra vietii.

macsuta spunea...

eu am facut 30 de ani pe 21 iulie 2006. sunt foarte incantat de ceea ce am realizat pana acum: am un copil de 7 ani si jumatate, sunt casatorit de 9 ani, am o meserie, cea de medic care imi asigura un oarecare statut si vizibiliate sociala. Pot sa-mi cumpar orice carte imi doresc! sunt innebunit dupa carti! sunt implicat in afaceri ceea ce imi ofer bani si timp liber!
sunt si cateva umbre: faptul ca am ramas in RO cand as putut practica medicina in US mult mai perfornmant decat aici, lipsa unui doctorat si ar mai fi..

adelaida spunea...

Multi ani inainte cu sanatate, Vlad. Bineinteles ca si in viata exista umbre si una dintre ele la tine este bucurie, ma refer la copil. Apreciaza ceea ce ai fara sa te gandesti la umbre. Ele exista doar pentru a contrasta cu lumina din noi.

macsuta spunea...

mutumesc pentru sfaturi!
sarbatori fericite!
vlad