LA O CAFEA

Astazi m-am intalnit cu o foarte buna prietena. Ne cunoastem de mult si desi ma gandesc la ea adesea nu mai vorbisem de ceva timp.
Ne-am asezat la o cafea si am inceput sa ne depanam amintirile. Era suparata, chiar foarte suparata. Ea este o buna profesionista si nu intelege de ce oamenii se supara ca isi face treaba foarte bine. Nu intelege de ce oamenii vorbesc urat despre ea. Unii cand o vad plag, altii tipa si cei mai multi incearca sa o pacaleasca. Asta este meseria ei si nu intelege de ce oamenii sunt nemultumiti de ceea ce face.
Am inteles-o. Si cred ca o intelegi si tu. Ai patit la fel in unele momente ale vietii. Stiam ca daca ii voi povesti de necazurile mele nu le va uita pe ale ei. Asa ca am hotarat sa o fac sa vada partea pozitiva a lucrurilor.
In primul rand isi duce la indeplinire fiecare sarcina data ?
De cele mai multe ori, da.
Exista oameni care au avut si alte manifestari decat cele amintite ?
Da, au existat persoane care s-au bucurat sa o vada. A intalnit copii care i-au zambit gingas si au strans-o in brate fara teama. Au exista si oameni care au rugat-o sa treca si pe la persoane dragi sa le aline suferinta.
Zambea. Cu fiecare exemplu pe care si-l amintea era tot mai constienta de importanta meseriei ei se de faptul ca nemultumirile unora nu ar trebui sa o deranjeze. Nu poti sa-i multumesti pe toti.
Asa este, draga mea. Meseria ta este sa le arati ca trecerea prin aceasta viata este scurta si trebuie pretuit fiecare moment. Prezenta ta ii ajuta sa-si indeplineasca misiunea. Tu alini durerea bolii si tai rasuflarea omului fara speranta. Cine nu te cunoaste cu adevarat ii este teama de tine. Nu trebuie sa te superi pe cei care nu-ti apreciaza calitatile. Oamenii gandesc diferit si oricat de urat ar vorbi despre tine si oricat de mult te-ar goni, exista un moment in viata lor cand se roaga sa-ti faci simtita prezenta.
Stiu ca supararea ta este trecatoare. Constiinciozitatea ta la locul de munca nu o sa aiba de suferit. Dupa ce ne vom desparti iti vei urma calea si la urmatoarea intalnire vei veni cu povesti noi.
A dat din cap tacuta si a marturisit ca adevarata ei suparare era ca nu avea cu cine sa vorbeasca.
Te-ai gandit vreodata ca SINGURATATEA este mai puternica decat Moartea ?

5 comentarii:

Anonim spunea...

azi sunt singur si poate ceva mai trist ...dar nu cred ca este mai puternica decat mortea!
singuratatea poate fi invinsa oricand poftesti tu ... totul depinde de tine ... oricand odata iesit din casa poti gasi oameni minunati cu care sa schimbi o impresie/doua si astfel singuratatea dispare.
moartea in schimb nu tine de tine ..decat daca alegi sa-i urmezi calea mai devreme ...dar nici atunci nu este puternica. Este o constanta de care oameni ar trebuii sa nu se mai teama.

adelaida spunea...

Poate sa fie si singuratate in multime. Am vrut sa subliez ca pana si moartea se simte singura. Chiar daca este o constanta in viata noastra apare o singura data, pe cand singuratatea o poti schimba sau nu si intervine in momentul mortii. Suntem singuri in acel moment.

Anonim spunea...

zambeste

adelaida spunea...

Multumesc, Alexandru :)

Anonim spunea...

Prietena ta ESTE Singura, asa cum suntem TOTI. Intotdeauna.

Unii, putini la numar au ajuns sa se Accepte asa cum sunt si au gasit Echilibrul.

Altii mascheaza acest lucru, mai inspirat sau nu, mintindu-se pe ei si pe ceilalti.

Ce nevoie avea prietena ta ? Nu avea nevoie de cineva sa nu mai fie singura, ci de cineva asupra caruia sa isi descarce propria neputinta de acceptare...

Daca esti atenta, vei descoperi ca prietena ta, dupa acea discutie, nu a fost mai Fericita, nu a fost mai Multumita, nu a fost mai putin Singura..... s-a simtit doar eliberata - o stare de moment asa cum banuiesti deja.

Zambiti - e gratis :) !