Duminica

Te-ai simtit vreodata de parca nu ai face parte din aceasta lume? Ai privit vreodata oamenii care treceau pe langa tine de parca erau extraterestrii? Asa m-am simtit eu astazi cand am iesit de la filmul Capcana Timpului cu Nicolas Cage.
De dimineata haosul si-a facut culcus in gandurile mele si am decis pe la pranz inainte de intalnirea de la Carturesti sa ma destind la un film. Cred ca nu am intrat intr-un cinematograf de cativa ani buni. Faptul ca Patria este aproape de ceainarie a fost unul dintre criteriile pentru care am ales acest film. Eram cam suspicioasa in privinta subiectului abordat - un individ care vede viitorul putin inainte sa se intampla incearca sa salveze omenirea de o catastrofa nucleara. Nimic interesant pana acum si cred ca daca eram in alta stare nu m-ar fi atras.
Naratiunea s-a desfasurat conform tiparelor americane, adica el, un personaj cu puteri remarcabile care incearca sa fuga de guvern, o intalneste pe ea si asa incepe aventura. Ceea ce m-a determinat sa scriu aici despre film este intrebarea cu care am plecat de acolo. Daca ai putea sa vezi viitorul cu maxim 2 minute inainte de a se intampla cum ti-ai folosi aceasta putere?
In acest moment am mare nevoie sa-mi cunosc viitorul, macar cu 2 minute inainte. Am luat o hotarare care-mi va schimba viata. Ce se va intampla? Haos!!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ai grija ce iti Doresti.... s-ar putea sa devina Realitate.....

BĂNĂŢEANU spunea...

Da, am vazut si eu filmul. Eu as vrea (daca s-ar putea) sa imi vad viitorul, chiar si cu doua minute inainte. Sa stiu ce se va intampla, sa actionez altfel.