Motivare

Tot de ieri seara am ramas cu cateva elemente interesante legate de motivarea angajatilor. Andy Clark ne-a dat cateva exemple despre cum poti motiva o echipa si apoi ne-a lasat sa gasim noi metode de motivare. Iata cateva modalitati ieftine prin care poti sa maresti entuziamul echipei cu care lucrezi:

  • noapte jocurilor - echipa este invitata la unul dintre managerii firmei si participa la diverse jocuri (monopoly, remy);
  • barter deals - compania ofera angajatilor posibilitatea sa participe la diverse cursuri, altele decat cele organizate de ei prin contractarea unor colaborari tip barter;
  • felicitari personalizate - fiecare angajat se semneaza sau scrie un mesaj de incurajare pentru destinatar;
  • tabla de vise - un fel de tablou in care fiecare afiseaza ceea ce doreste sa realizeze in viitorul apropiat (sa plece intr-o excursie, sa invete sa danseze,...);
  • seara de vineri pentru pizza si bere si pentru intrebarile prin care se cunosc intre ei;

Au fost mai multe exemple, din pacate nu le-am notat pe toate. Participanti la aceasta reuniune au descoperit mult mai multe si unele dintre ele chiar interesante si aplicabile in Romania. Daca doresti sa mentii o atmosfera placuta la locul de munca poti sa o faci fara prea multe cheltuieli. Important este sa-ti doresti asta.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Teoria ca teoria.... e frumoasa si plina de poezie.

Noteaza undeva sa iti aduci aminte de aceste lucruri peste 30 zile de exemplu - ai sa vezi cu surprindere ca nimeni nu aplica nimic, ba chiar au si uitat de tot ce au auzit.

Daca va fi o singura persoana care aplica ce a aflat, macar si partial, mare lucru va fi.

adelaida spunea...

Asa este. In experinta mea de pana acum putin sunt oamenii care aplica cel putin un element invatat intr-un training. Motivele si explicatiile se gasessc. Pot spune ca personal aplic ceea ce-mi place cel mai mult si adaptez la situatiile din viata reala.

BĂNĂŢEANU spunea...

Super ideile prezentate. Poate o sa incerc asa ceva la jobul meu. Dar hai sa spun ce facem noi. Pai in fiecare luna avem un movie debate. Se fac propuneri, se voteaza un film, ne uitam la film )fiecare acasa) si apoi il dezbatem. Alta activitate este concurs de gatit, tot o data pe luna. Fiecare gateste ceva si apoi gustam din bucate, votam si castigatorul primeste o diploma si un sort. E fun. Si mai iesim in oras dupa salariu. Cam astea ar fi. A, si era sa uit, luna asta va fi si un concurs de sah. Eu nu joc, pentru ca nu stiu, dar s-au facut echipe, cine cu cine joaca. Cine mai vine cu alte idei?

adelaida spunea...

GAbi, mi-a placut ideea cu gatitul foarte mult si chiar ma gandeam sa o propun la mine la birou. Multumesc mult.

BĂNĂŢEANU spunea...

Da, si mie imi place concursul de gatit, mai ales ca era cat pe ce sa iau locul intai: de doua ori am iesit mereu pe locul doi. Am incercat si cu desert si cu o salata, au fost altii mai buni. Dar nu ma las :)

Schiopu Adrian spunea...

S-a lansat un blog destinat discutiilor despre domeniul New Media, Internet, Marketing, Publicitate, produse si servicii, modul in care ne influenteaza acestea viata si multe altele.

E super tare, eu "am fost pe la ei", intra si tu la www.trendagent.ro, sa citesti articolele postate, sa le comentezi, sa spui ce subiecte ai vrea sa fie dezbatute pe acel blog si sa impartasesti parerea si experientele tale.