Zidurile fricii



Frica este un sentiment ciudat. Exista frica obisnuita care determina supravietuirea nostra in caz de pericol, ca o prevenire a acestuia. Si, mai exista o frica care ne face sa ridicam ziduri in noi. Zidurile fricii ne duc pe drumurile suferintei. Durerea este singurul partener al fricii. Se plimba brat la brat nestingherite si se joaca cu viata ta. TU le lasi sa faca asta.


Cea mai stranie forma este frica de suferinta. Se creeaza astfel un cerc vicios. Frica de suferinta duce la suferinta care induce o frica si mai mare. Si fiecare trecere prin aceasta spirala a fricii nu face altceva decat sa ridice ziduri si mai mari in tine,... in noi. Zidurile fricii despart interiorul de exterior. Oare pe demonii interiori cine-i opreste? Ce ziduri mai ridici impotriva lor? Cum ii controlezi atunci cand te macina in spatele zidurilor?


Stai in interior, inconjurat de zidurile fricii tale si privesti la frumusetea gadinii din fata ta. Nu vei pasi pentru ca primejdiile te pandesc la tot pasul. Lasi sa treaca pe langa tine oameni si oportunitati fantastice. Uneori lasi sa patrunda cate o raza de soare. Intai timid si apoi din ce in ce mai puternic. Dar demonii din tine se trezesc. "Si daca vei suferi?" "Si daca nu-i bine?" "Si daca te vei arde?" "Si daca...?" Toaca marunt profitand de frica ce te inconjoara. Te inchizi si mai mult, ridici ziduri si mai inalte. Pana unde? Pana cand?


Pana cand?


Cum scapi? Cum distrugi zidurile fricii? Nu stiu cum vei face tu. Stiu ca eu inca nu le-am distrus. Stiu ca este un proces lung, in care am alaturi oameni rabdatori, intelegatori si iubitori (cat de norocoasa sunt). Daca simti ca nu mai rezisti cere ajutor. Eu am primit ceea ce am cerut. Multumesc celor care m-au ajutat sa revin la viata. Poate esti si tu printre ei. Nu ai de unde sa stii. Si chiar daca nu esti tot iti multumesc pentru ca ceea ce ai citit face parte din acest proces.




4 comentarii:

pdomnica spunea...

Este foarte adevarat ca in fiecare exista frica. Din pacate trebuie sa ai curaj sa ceri ajutor. Atunci cand intampini minciuna si falsitate la cei de la care ceri ajutor se poate intampla ca acest zid sa creasca si sa fie greu de daramat.Tu esti o norocoasa care a intalnit destul de putine persoane false si de aceea zidul tau se va darama de fiecare data. Felicitari!

Anonim spunea...

Mor când aud discutându-se de "falsitate". Mai ales că aici nu era vorba de aşa ceva, ci de teama directă, făţisă.
Adelooo...să ai grijă la "falsitate", că poate pune mâna pe tine şi de deturează...
Ah...!

adelaida spunea...

Intr-un fel sau altul toate se leaga, minciuna si falsitatea (fiecare intelege ce doreste din "falsitate") sunt produsele fricii. Acei oameni sunt atat de inchisi in propriile ziduri ca reusesc sa arate doar o mica parte din ei. Si mai exista o vorba care-mi place foarte mult: "Vezi in ceilalti ceea ce negi in tine." Ganditi-va la asta data viitoare cand veti judeca pe altii.

cosmin cozma spunea...

Adelaida,aveti un suflet prea nobil pentru a fi cuprins de falsitate!Surprinzator de nobil!Sunteti sigur nascuta si crescuta in Romania?Pe aici pe la noi in Romania,nobletea care aspira spre desavarsire e un lucru rar intalnit.
Va salut cordial si va felicit pentru ideeile pe care le exprimati!Nu orice fel de om ar putea sa le exprime in felul asta!
Asadar,si dvs sunteti o bogatie pentru altii!Sa aveti respect de sine in continuare.