Inger si demon

Nascuti in aceeasi clipa.
Unul zambeste cald, iubeste viata si oamenii, celalalt se ascunde in spatele unui zambet fals. Primul glasuieste cu calm si blandete. Te adaposteste sub aripa-i ocrotitoare, iar cuvintele sunt pline de incurajari si intelegere. Privirea-i te invaluie si cauta in intunericul din tine. Te accepta asa cum esti. Pentru el egalitatea exista dincolo de forme, dincolo de fapte si reactii. Stie ca toate fiintele sunt binecuvantate si le iubeste asa cum sunt.
Celalalt vine pentru a-l completa pe primul, pentru a demonstra ce nu este. Rautate, invidie, manie, neincredere toate se aduna intr-un simplu zambet. Uneori este atat de frumos, alteori intrezaresti in spatele lui ascutisul cutitului care te injunghie. Uneori iti apare ca un inger, alteori demonul isi arata prezenta. Poarta diferite nume, aceeasi masca. Este oprimat, aruncat, negat.
Inger si demon, uniti prin aceeasi misiune, au ales drumuri diferite. Traiesc in acelasi corp, facandu-si simtita pe rand prezenta in diferite contexte. Unul iubit, celalalt neinteles. Unul acceptat, celalalt respins. Primim lumina ingerului, respingand intunericul demonului. Judecam lumea prin prisma celor doua perspective, alegand una dintre ele. Experimentam viata si alegem de care parte suntem.
Si daca totul este un intreg? Si daca ingerul si demonul formeaza o singura fiinta si doar noi ii despartim? Si daca acceptand intunericul din noi pasim spre lumina? Si daca moartea unuia reprezinta uciderea celuilalat?
Esti intreg doar cand ii accepti si odata cu ei te accepti pe tine.

5 comentarii:

DeMaio spunea...

Şi dacă?

adelaida spunea...

Si daca...ce, bogdane? :)

Danonino spunea...

Asta suna a Eu si Sine :)doar ca mai aproape de suflete.

adelaida spunea...

Danonino, daca asa vezi asa este. Ceea ce am scris reprezinta experienta mea si totul a plecat de la spusele unui prieten care a iedntificat in mine mai multe personalitati. :)
Da, de la tine a plecat postul asta si vine ca un raspuns la ceea ce discutam.

Anonim spunea...

nu pot sa fiu de acord cu tine, iti citesc blog-ul de mult timp, si mi s epare extrem de fascinant,dar aici, cred ca nu ai dreptate...e o parere,subiectiva evident...dar cred ca gresesti.