Conteaza cum te simti


In ultima perioada plimbarile mele zilnice sunt facute cu bicicleta. Pedalez in viteza, energic, dornica sa alerg repede, tot mai repede de-a lungul strazilor. Obosesc cand dealul este prea inclinat sau prea mult de urcat. Obosesc cand depasesc perioada cu care ma obisnuisem pana atunci. Obosesc cand mai am putin si ajung acasa.


Aceste perioade de oboseala alterneaza cu momentele cand relaxarea isi face simtita prezenta. Momente cand dupa fiecare urcare urmeaza o coborare. Momente cand energia mea pare inepuizabila. Momente cand ma opresc la un stop sau doar pentru a privi peisajul.


Urcare - coborare, oboseala - odihna, stres - relaxare, deal - vale...calatorie, aventura, viata. Cu fiecare urcare ajungi intr-un alt varf pentru a zari urmatoarea destinatie. La fiecare coborare dealul din fata ta pare mai mare si mai greu de urcat. Ai nevoie de rabdare, putere si vointa.


Uneori renuntarea este o dulce alinare in drumul anevoios. Uneori ceea ce pare a fi un stop este de fapt o inaintare. Uneori schimbarea vitezei este benefica. Uneori o intoarcere este o noua cale. Uneori o alegere intr-o intersectie aduce surprize placute. Uneori un zambet iti creste energia si dorinta de a merge mai departe. Uneori o raza de soare sau o picatura de ploaie schimba ceva in drumul tau. Uneori urcarea este buna si coborarea se transforma intr-o lectie grea. Uneori varful este diferit de ceea ce ai presupus. Uneori valea iti aduce linistea de care ai nevoie si crezi ca este mai bine sa ramai. Doar putin...de fapt nici nu realizezi cand incepi sa urci.

Conteaza unde esti? Conteaza daca este urcare sau coborare? Conteaza daca stai sau mergi?


Conteaza cum te simti. Si daca nu te simti bine gaseste in tine capacitatea de a privi partea pozitiva a calatoriei tale. Intotdeauna exista ceva pentru care sa fii recunoscator. Intodeauna exista ceva care sa te faca sa zambesti. Intotdeauna exista ceva care sa te faca sa mergi mai departe. Ai incredere in tine.


2 comentarii:

Anonim spunea...

Simplu scris si frumos! Multumesc !Mi-a placut mult postul asta.

adelaida spunea...

Multumesc si eu!!!