BINE AI VENIT!

Fragment dintr-o poveste spusa vietii. O poveste despre nastere si moarte, despre speranta si disperare, despre iubirea de mama.

"O lumina se naste sub flacara slaba a lumanarii. Mama isi priveste copilul venit intr-o lume a deznadejdii si umilintei. Iubirea si speranta se citesc in ochii ei obositi. Simte cum o noua forta se naste in ea numai privind mogaldeata care doarme la pieptul ei. Atat de firav, dar atat de puternic. Stie ca acum are pentru ce lupta cu viata cruda.
Nu conteaza ca in jurul ei totul se destrama si maine realitatea o va lovi cu aceeasi duritate ca si ieri. Astazi, acum, ea traieste un vis, un nou inceput. Maine va avea timp sa-si faca planuri. Maine va vedea ce va manca. Da, trebuie sa manance. Acum are pentru ce trai. Acum are un motiv pentru care respira. Pluteste catre o lume mai buna. Inima ii bate navalnic cateva clipe pentru a-si incetini ritmul. Pieptul urca si coboara, intrand intr-un ultim dans al respiratiei. Zambetul iubirii incremeneste in timp.
Un tipat razbate vazduhul. Pe aripile lui pleca un suflet. Drum bun, zbucium. Drum bun, disperare.
Bine ai venit, speranta. Bine ai venit..."

Vreau sa atrag atentia asupra Asociatiei ACSIS. Mai multe detalii despre activitatea unor fete tinere in lupta cu greutatile vietii in curand.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Viata nu este nici durere, nici disperare. Noi o percepem astfel din variate motive, dar este doar ca urmare a faptului ca suntem orbi si surzi (dar nu pt mult timp, sper eu melancolic) si nu putem trece de aparente, de Maia cum spun orientalii....

Cat despre Intalnirea cu Ingerul Mortii, , am un citat frumos:

"Ceea ce Omida
numeste Moarte
Un Maestru
numeste Fluture..."
(R Bach - Iluzii)

Anonim spunea...

Suntem cumvA prea dramatici uneori si eu una as vrea sa cred ca exista undeva in noi destule resurse sa invingem acea durere acea disperare cu care ne incearca viata. Am citit undeva ca un profesor le-a spus elevilor ca:o sticla poate fi umpluta cu pietre, pietricele, nisip si tot mai este loc pt o "bere".De ce? Pentru ca ar trebui sa-ti faci timp si pentru o "bere" cu prieteni.A avea un prieten este o adevarata binecuvantare pentru fiecare din noi.