PUNCTE FORTE

Din dorinta de a ma cunoaste cat mai bine in tineretea mea am apelat la o multime de teste de personalitate. Unele mai relevante decat altele. Ce am invatat din ele? In linii mari am reusit sa-mi constientizez punctele forte si punctele slabe.
Acum cativa ani in urma am dat peste Testul Clifton (strengthsfinder) realizat de Institutul Gallup. Testul se bazeaza pe studii si cercetari si consta intr-o serie de intrebari a caror raspuns evidentiaza punctele tale forte. Ce mi-a placut? Rezultatele testului au aratat exact acele trasaturi care m-au ajutat in momentele dificile ale vietii mele.
Eu sunt de fire cam neincrezatoare si trebuie sa verific de mai multe ori ca sa fiu convinsa ca ceva este bun. Asa ca am facut testul de 2 ori la distanta de 6 luni si surpriza a fost ca rezultatele au fost asemanatoare. Daca erau la fel intram la banuieli.
Si pentru ca am ajuns la ora destainuirilor o sa-ti spun si care sunt primele cinci puncte forte. Cea care apare cel mai des in viata mea si a fost evidentiata si de alte instrumente este calitatea de Solutionare. Imi place sa rezolv probleme si cu cat este situatia mai dificila si mai incurcata cu atat este mai provocatoare si mai motivanta pentru mine.
O alta calitate este aceea de Activator. Pentru mine actiunea este cea mai buna cale de a invata. Numai facand reusesti sa inaintezi si sa progrezi. Uneori colegii imi spun ca ma arunc cu capul inainte, dar eu stiu ca stand si privind din exterior este un dezavantaj pe care nu-mi place sa-l am.
Cei care ma cunosc stiu ca si atunci cand sunt suparata sau trista reusesc sa-mi revin repede si aceasta calitate se numeste Pozitivism. Zambetul si buna dispozitie sunt benefice atat pentru mine cat si pentru persoanele din jurul meu, iar relatiile cu ceilalti sunt importante pentru mine.
Solutionarea si Activatorul merg foarte bine cu Organizarea. Ceea ce ma ajuta sa vad dezavantajele unei situatii si sa le pot transforma rapid in avantaje. Calitati care m-au ajutat de multe ori in viata.
Colectionar este o calitate care m-a surprins initial pentru ca apoi sa-mi amintesc de clasoarele din scoala, de caietele cu citate din liceu si de toate informatiile pe care le pastrez in diferite coltisoare ale mintii mele. Stiu ca intr-o zi aceste informatii imi vor folosi. Unele dintre ele s-au dovedit utile deja si asta imi dovedeste importanta acestei calitati.
Daca initial ma asteptam sau imi doream sa am alte puncte forte acum realizez ca ceea ce am pot sa folosesc si ma ajuta in drumul pe care mi-l doresc.
Tu ti-ai descoperit punctele forte?

7 comentarii:

Anonim spunea...

Buna. Mi-am luat si eu cartea cu Punctele Forte, dar doar am rasfoit-o si am abandonat-o in biblioteca. Testele de determinare a punctelor forte sunt in engleza sau in romana? Am incercat cindva un test Brainbech, dar engleza mea...
Poate imi fac timp in vacanta de Paste pentru aceste teste.
Puncte Forte....

adelaida spunea...

Intrebarile sunt in limba romana, din cate imi amintesc. Sarbatori fericite!

Anonim spunea...

Thx.
Sarbatori Fericie si tie! Si multa relaxare!

Anonim spunea...

I have read a few great stuff here. Seriously well worth putting into the faves for coming back again.

I am surprised how much effort you devoted to have the ability to write
this wonderful and informative publish on budget car hire in
cape town south africa.

my blog post; Car Hire Mallorca

Anonim spunea...

I have read a few great stuff here. Seriously well worth putting into
the faves for coming back again. I am surprised how much effort you devoted to have
the ability to write this wonderful and informative
publish on budget car hire in cape town south africa.


Feel free to visit my web page; Car Hire Mallorca

Anonim spunea...

I presume many other site owners should really have your site
as an example; really clean and user friendly structure, not to
mention the details, particularly upon luxury car
rental in madrid spain. You're an expert in this topic!

my homepage Rent Car Mallorca

Anonim spunea...

I constantly spent my half an hour to read this webpage's content all the time along with a cup of coffee.

Take a look at my webpage; linked internet site