PUTEREA DIN TINE!

Discutam zilele trecute cu o prietena despre teama de schimbare, despre frica de a iesi din starea de confort si de a incerca ceva nou. Simte ca are nevoie de o schimbare si stie ca o sa vina, dar ii lipseste curajul de a produce aceasta schimbare.
Orice schimbare, orice noutate cuprinde o doza de risc si te face sa te gandesti la cat de capabil esti sa infrunti acel necunoscut. Oare cum putem creste daca ramanem in aceeasi stare ani de zile si facem aceleasi activitati care devin o rutina? Asteptam ceva din exterior care sa ne impinga sa actionam si teama din gandurile noastre creste cu fiecare clipa care ne apropie de schimbare. O simtim asa cum simtim vantul care ne mangaie parul de pe ceafa, o vedem precum vedem norii de furtuna care intuneca cerul intr-o zi de vara. Vrem sa ne ascundem. Nu avem unde pentru ca este in firea lucrurilor ca schimbarea sa se produca.
Confortul si cunoscutul te pot multumi o perioada. Apoi devine monoton, plictisitor, stresant si nemultumirile incep sa apara. Noutatea si necunoscutul sunt riscante, nelinistite si produc teama. Cum a fost acel cunoscut la inceput? Necunoscut. Cum ai reusit sa transformi necunoscutul in cunoscut? Lasandu-l sa patrunda in viata ta, in mintea ta, in inima ta. Ai trecut peste teama initiala si ai realizat ca totul este asa cum iti doreai. Pe parcurs ai inceput sa ajustezi necunoscutul si sa inveti despre el si despre tine. Schimbarea aceasta te-a facut sa ajungi omul care esti astazi? Si atunci de ce acum iti este teama de schimbare?
Este normal sa-ti lipseasca curajul. Teama aduce cu ea prudenta, atentie si-ti ascute simturile. Este nevoie sa vezi dincolo de noutate si sa identifici beneficiile acesteia. In loc sa-ti consumi energia luptand cu o situatie neconfortabila, mai bine o indrepti spre schimbare, o schimbare care oricum va veni. Amani momentul din frica de esec si pentru ca nu-ti place aceasta iesire din zona confortabila.
Nimeni nu-ti poate oferi garantia ca vei reusi. Nu exista certitudinea succesului. Exista doar lupta cu tine si cu teama din tine. Aminteste-ti de clipele in care ai realizat atatea lucruri importante. Acolo, in acele momente ai sa gasesti puterea de care ai nevoie pentru a trece peste obstacolele viitorului.
Viata nu asculta de temerile tale. Oricat ai incerca sa-ti schimbi viata nu vei reusi atata timp cat te lupti cu ea. Incepe prin a te schimba pe tine, felul in care te privesti si atitudinea pe care o ai in fata vietii. Puterea exista in tine!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Cel mai frumos moment e cel in care gusti schimbarea, uiti frica, clipa ezitarii, uiti totsi te bucuri de acea schimbare mult asteptata.

Anonim spunea...

Tocmai mi s-a spus prin messenger ca sunt un terminat... Pot sa pun la indoiala aceasta apreciere, avand in vedere faptul ca "persoana" care mi-a aruncat acest cuvant in fata e cat se poate de subiectiva... De aceea, iti dau doua bloguri (ambele ale mele) ca sa tragi o concluzie obiectiva si cat de mica... :) Primul link il afli dand click pe nick. Al doilea ti-l las aici.

adelaida spunea...

Sonius, la varsta ta si eu am fost pasionata de astrologie. Si astazi cateodata mai verific anumite lucruri dupa ce s-au intamplat. Astrologia iti ofera o cale, dar am descoperit ca raspunsurile pe care le caut sunt in mine.

adelaida spunea...

Alexandru, Aceasta se intampla cand schimbarea iti aduce lucruri bune. Ce faci cand schimbarea nu este asa cum iti doresti tu?

Anonim spunea...

Cand schimbarea nu este favorabila nu inseamna ca am esuat, e doar un rezultat gresit: incerc pana obtin un rezultat bun. Stiu... mi se poate reprosa ca "in viata nu-s toate la locul lor", insa chiar si atunci cand le consideram un capitol prost, lucrurile au fost spre bine. Imi place cine sunt, imi plac schimbarile produse in viata mea.

Anonim spunea...

Viata inseamna schimbare. Permanenta. Nu a Vietii, ci a Formelor ei.

Stagnarea inseamna Moarte.

Ati vazut ca, Intotdeauna, orice balta se impute ? Mai devreme sau mai tarziu, dar este un fapt sigur.....