VISUL SI OBSTACOLELE

Viata mi-a demonstrat de atatea ori ca atunci cand ai un vis mare in care crezi cu intensitate apar in calea ta multe obstacole. Fiecare obstacol depasit inseamna un lucru invatat fara de care nu poti sa ajungi acolo unde ti-ai propus. Sub ce forma apara aceste dificultati? De cele mai multe ori oamenii sunt cei care incearca sa te opreasca din drumul tau. Unii nu cred in ceea ce visezi si doresc sa te aduca cu picioarele pe pamant, spun ei. Altii iti pun piedica fara sa stie, prin indiferenta.
Cand apar astfel de situatii te enervezi, te intristezi si te gandesti ce rost au toate acestea. In timp realizezi ca ai invatat sa le depasesti si ca fara ele visul nu ar mai avea valoare. Este ca atunci cand iti doresti un obiect foarte mult si il primesti cadou de ziua ta. In primele momente te bucuri si apoi il arunci intr-un colt si te indrepti spre altceva.
Este un lucru curios faptul ca marimea visului tau este direct proportionala cu marimea obtacolelor. Asa ca de fiecare data cand intervine o problema stiu ca exista pentru a-mi testa credinta in visul meu si in mine si pentru a-mi oferi lectii din care sa invat. Cu cat situatia este mai grava cu atat lucrez mai intens la depasirea lor si de multe ori descopar idei si cai care ma aduc mai aproape de visul meu.
Pentru o corabie valuri si vantul par initial obstacole. Fiecare val pe care-l depaseste o aduce mai aproape. Forta vantului demonstreaza puterea corabiei. Desi, la prima vedere pare ca se da o lupta intre natura si corabie, ulterior se observa ca vantul ajuta corabia sa inainteze, iar valurile o poarta spre destinatie.
Corabia ta cat de rezistenta este?

2 comentarii:

Anonim spunea...

frumos spus :) nici nu puteam spune mai bine ca tine ;)

Anonim spunea...

Conteaza si pregatirea echipajului. Trebuie sa recunoastem ca exista cel putin un om in viata noastra care ne sustine visul si, de multe ori, ne face sa uitam de toata "marea" celor care ne critica si ne impiedica. Depasirea unui obstacol face corabia mai rezistenta, atat timp cat ai infruntat o greutate, ai asimilat o noua invatatura, care iti va fi pilda toata viata.