Gradina cu flori


Astazi o colega mi-a pus urmatoarea intrebare: cum vezi viata din 2-3 cuvinte pt tine personal nu in general?

Dupa cateva clipe de gandire am raspuns: ca pe o gradina plina de flori.

Noi suntem florile din aceasta gradina. Uneori ploua sau vine furtuna, alteori iese soarele. Suntem flori frumoase, pline de viata si singura noastra menire este sa vedem si sa descoperim aceasta frumusete. Daca nu ne vedem asa este pentru ca incepem sa ne comparam si sa ne gasim imperfectiuni in raport cu ceilalti. Daca ploaia ne supara este pentru ca simtim doar bataia stropilor fara sa vedem multumirea pamantului in care stam. Daca soarele se ascunde dupa nori este pentru ca gandurile noastre negre acopera cerul vietii. Timpul trece peste gradina vietii noastre si noi ne luptam cu el, ne luptam sa devenim asemeni celorlalte flori, ne luptam sa adunam, sa fim altfel decat niste flori frumoase.

Si apoi m-a intrebat: dar suferintele pe care le-ai avut unde sunt???tot in gradina?

Sunt ingrasamantul care m-a ajutat sa cresc, sunt vantul care mi-a suflat petalele, sunt picaturile care m-au udat pana la piele, sunt lectiile care m-au ajutat sa vad gradina din jurul meu.

Cand uit ca sunt o floare privesc in gradina, cand furtuna este puternica privesc in gradina, cand soarele straluceste privesc in gradina.
Poate te intrebi unde-i aceasta gradina pentru ca nu o poti gasi. Cauta adanc in sufletul tau si vei simti minunatia care esti. Cauta in privirea celui de langa tine, dincolo de aparente, si vei observa frumusetea care exista.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Este cea mai frumoasa comparatie si metafora a unei fiinte. Nu cred ca se poate mai frumos.Pastreaza-ti optimismul!

Anonim spunea...

O dimineaţă în miez de noapte.

gabi spunea...

Daaaa, superb, ingereshte !
Bravo Adela !

Anonim spunea...

bv adela. frumos spus.

Anonim spunea...

Foarte frumos... ma impresionat mult acest post

Anonim spunea...

Si eu am facut o comparatie intre suflet si o gradina cu flori, dar poate putin din alta perspectiva... :) Frumoasa si a ta, e drept ca cele mai bune lucruri se gasesc in sufletul nostru... Dar oamenii sunt de multe ori tentati sa le caute in exterior, si atunci cand exteriorul e nefavorabil, sufera mai mult... pentru ca nu stiu ce au in ei...