ACASA

Am ajuns acasa. Am descuiat usa cu unica cheie. Metalul rece imi aminteste de noptile in care am cautat drumul spre casa. Clipe pline de indoiala in mine, in viata. Atatea carari batatorite, atatia oameni intalniti, atata durere, atata experienta. Toate pentru aceasta liniste binecuvantata, pentru aceasta bucurie care mi-a cuprins fiinta. Am descoperit minunatia de A fi, de a trai, de a experimenta, de a iubi. Am inteles...am inteles ca viata mea este asa cum o creez eu, am inteles ca bucuria de a trai este in puterea mea, am inteles ca voi oamenii din viata mea reprezentati adevarata bogatie.
Am ajuns acasa. Atata liniste si pace. Vino si tu, daca ai ratacit drumul spre casa ta. Odihneste-te si speranta reinvie. Am incredere ca vietile noastre se impletesc cu un scop anume. Cand vom descoperi care este? Conteaza asa de mult? Opreste-te pentru cateva clipe din goana ta si ai rabdare. Lasa-te purtat de bucuria de a trai, de a fi si totul va deveni atat de limpede, atat de simplu.

6 comentarii:

Mihai spunea...

Nimic mai minunat decat sentimentul de "acasa". Fiindca acasa reprezinta locul de confort interior.
Atunci cand nu poti simti nicaieri acest "acasa", sufletul pribeag te plimba neincetat cautand oaza lui de bine.
Felicitari pentru gasiraa in profumzime a valorii tale.

Mihai spunea...

...scuza-ma...am vrut sa scriu "gasirea"...
:)

gabi spunea...

Foarte frumos Adela, desi vad ca laudele mi-au luat graiul.
Sigur ca, poate,
acasa inseamna Pamant, sau Glie.
Sigur ca, acasa inseamna bucurie.
Percepem acest acasa in locul mirific unde creatia ne ajuta sa ne gasim mai bine.

Anonim spunea...

Vreau acasă. Unde o fi să fie. Dar vreau acasă, Adela.

Anonim spunea...

De ceva vreme, acut in ultimul an, mi se face dor de "acasa". Acest "acasa" este casa unde am crescut, gradina mea cu visinul batran, strada cu lume la porti. (In urma cu doua saptamani chiar am fost acasa, la tatal meu. Am fost la biserica unde L-am intalnit pe Dumnezeu, unde am invatat sa ma rog... )
"Acasa" este camera mea cu carti si canute colorate.
"Acasa" este si locul dupa care inca tanjesc desi nu stiu unde este exact pe pamantul acesta.
"Acasa" are pentru mine si o alta dimensiune, cereasca, in care cred si care ma ajuta sa imi inteleg si sa imi curat restul caselor...

Ade, esti atat de aproape de casele noastre... Multumim

adelaida spunea...

Acasa, locul unde sunt eu, locul unde fericirea este cu mine, locul in care v-am primit pe voi cei care-mi oferiti atatea.