MANIA

Am intalnit pana acum oameni care-si exprimau mania in diverse forme. Unii reprimau acest sentiment pentru ca asa au fost educati acasa, altii si-o manifestau varsandu-si naduful pe cine iesea in calea lor. Putini sunt cei care stiu sa treaca cu succes peste acest sentiment atat de impetuos.
In primii ani din viata faceam parte din categoria a doua. Daca ma enervam pe ceva rabufneam, ma racoream si apoi plecam mai departe. In timp, am realizat ca accesele mele de furie indepartau colegii si prietenii de langa mine. Asa ca am ajuns sa-mi reprimi mania si doar rar sa ma las dusa de reactia de moment. Nici asa nu era bine pentru ca atunci cand iesea la suprafata era foarte puternica.
Acum cateva zile am descoperit o noua metoda. M-am lasat cuprinsa de furie si nu am exteriorizat-o. Am analizat felul in care corpul si gandurile mele gestionau aceasta stare. O energie puternica imi cuprinsese organismul. Cunosteam aceasta energie distrugatoare. In astfel de momente sunt in stare sa fac multe lucruri pe care nu le-as putea face intr-o dispozitie normala. Asa ca m-am hotarat sa profit si sa ma duc in parc sa alerg. Afara era frumos. Dupa doua ture de parc am realizat ca nu mai aveam putere si odata cu ea disparuse si mania.
Ce parere ai de aceasta metoda prin care sa te eliberezi de sentimentele negative?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Mi se pare foarte misto. Eu ma enervez destul de rar din fericire, dar mi se mai intampla. Am sa incerc si eu :)

pdomnica spunea...

iti dau si o alta metoda pe care de fapt o si practici dar nu-ti dai seama: scrie ce-ti trece prin minte si ce simti in momentele acelea si o sa vezi ca-ti trece mania sau iti estompeaza taria si agresivitatea ei

adelaida spunea...

Am vrut sa ofer o metoda noua. Modalitatea cu scrisul o am de ani de zile si functioneaza din plin. Multumesc ca ai adus-o in discutie.