SOFERI

De cand mi-am schimbat locul de munca pentru mine ziua de sambata este zi de vizite si de rezolvat diverse probleme. Asa ca sambata aceasta eram in tramvai cand am observat o scena interesanta.
Oprise la stop cand atentia mi-a fost atrasa de doi soferi care conversau in timp ce asteptau culoare verde. Poate nu ar fi fost nimic ciudat aici, doar ca una dintre masini avea numar de provincie. Primul gand a fost ca dorea indicatii, dar urmarind miscarile soferului de Bucuresti am realizat despre ce era vorba. Soferul de provincie ii cerea voie celuilalt sa o ia inaintea lui cand stopul se facea verde. Bucuresteanul nostru a acceptat si cu o usurinta de invidiat si-a dat masina putin in spate oferindu-i posibilitatea de a intra pe banda in fata lui.
Ca sa intelegi mai bine de ce m-a mirat aceasta intamplare o sa-ti descriu in cateva cuvinte pe cei doi soferi. Cel din provincie era tanar, pana in 30 de ani si avea in masina inca vreo 3 persoane. Celalalt era mai in varsta, parea la prima vedere suparat si m-a uimit cu reactia lui la cererea tanarului. Scena s-a incheiat cu un salut de faruri intre cei doi in timp ce depaseau tramvaiul.
Cand am privit in jurul meu o doamna se uita ciudat la mine si am realizat ca de vina era zambetul de pe fata mea. Zambeam pentru ca in ciuda a ceea ce se spune despre soferii din Bucuresti exista si oameni printre ei.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Exista....dar din pacate putini. Eu m-am luptat eroic sa gasesc drumul spre aeroport. Cand eram in sfarsit pe calea cea buna si urma sa fac la stanga/dreapta, nimeni nu avea ingaduinta sa ma sprijine :) am primit cateva replici de claxon pentru "nesimtirea" de a fi pentru o zi "sofer grabit de bucuresti".

derelict spunea...

Fara legatura cu soferia...in legatura cu zambetul, si cu "doamna" care se uita urat .. ai observat ca lumea se uita urat la tine daca zambesti sau razi pe strada ? Hai, sa zicem, daca ai casti in urechi, mai ai scuza ca asculti ceva ... dar daca nu ai nici casti... cred ca esti etichetat drept nebun ...

Mie unul mi s-a intamplat de multe ori, sa incep sa zambesc, din cauza unui gand, si sa ma priveasca cineva lung ..