TELENOVELA

Seara de seara ma uit la telenovele! Cei care ma cunosc stiu ca acest lucru nu este adevarat, dar vreau sa va spun ca ceea ce se intampla in momentul de fata in politica noastra s-a transformat intr-o telenovela. De cateva luni toate posturile de televiziune si toate ziarele nu fac altceva decat sa comenteze ceea ce le ofera politicienii nostri, in frunte cu presedintele tarii.
Politica este un subiect care nu-mi place. Nu sunt specialista si nici nu vreau sa par. Nu stiu ce anume se ascunde in spatele acestor scandaluri, se apropie alegerile sau cade Basescu, cert este ca ne facem de ras. Gandurile noastre se indreapta spre politica si orice miscare se face pe scena acestei "telenovele" cu specific autohton este inregistrata prompt de media.
Exista ziaristi care-l sustin pe Basescu si altii care arunca cu pietre in el. Oameni buni, voi nu vedeti ca orice ati spune despre el, tot in centrul atentie este? Indiferenta omoara! Voi doriti sa-l denigrati, spuneti ca deschideti ochii populatiei si singurele lucruri pe care le obtineti sunt cresterea rating-ului (poate asta si urmariti) si dezgustul populatiei. Dati vina pe politicieni si nu va intrebati care este rolul vostru in aceasta poveste. Cat de principala este pozitia voastra?
Printre altele pentru mine presa, sub toate formele s-a transformat in personaj de telenovela.

3 comentarii:

pdomnica spunea...

stiu ca nu esti o amatoare de telenovele si nici o specialista in politica,dar gresesti cand crezi ca cei din media sunt eroi de telenovele.Ei sunt de fapt autorii acestor "telenovele" si nu au decat scopul de a distrage atentia de la problemele majore ale tuturor. Ei isi cauta subiecte peste tot. Nu ei sunt de vina pentru acest lucru,castiga un ban. Sunt de vina cei care ii asculta sau citesc.

Anonim spunea...

pe langa ce se intalmpa in politica de la noi, telenovelele sunt "parte de carte" cu nicolae manolescu

nu le jigni comparand secretul mariei cu ponta, vadim & becali

adelaida spunea...

Domnica, cred ca jurnalisti sunt doar raspandaci si amplificatori ale acestor situatii. Adevaratii autori sunt cei despre care se vorbeste si care fac diverse declaratii.

Zicu, daca exista inferior telenovelelor atunci locul acesta este ocupat de circul din politica noastra.