EU

Liniste... Impacare...
Exista uneori in noi o usa pe care nu o deschidem. Ne este teama de ce anume vom descoperi in spatele ei. In istorie au fost oameni care si-au deschis propria usa si au spus ca dincolo este pacea, linistea si implinirea. Unii au spus ca dincolo este vidul, ca nu are o forma pe care sa o intelegem. Avem nevoie sa facem acest pas singuri.
Viata ne face sa uitam de aceasta usa. Suntem atat de ocupati cu ce se petrece in jurul nostru ca uitam de noi. Cand nu avem o preocupare, un scop, un tel pentru care sa traim ne temem pentru noi. Simtim cum lumea se indeparteaza si suntem singuri, fiecare in fata propriei usi.
De ce-ti spun de aceasta usa? Pentru ca astazi m-am aflat in fata ei. Lumea disparuse, era atata liniste si nu am avut curajul sa o deschid. Mi-a fost teama de reactia mea la ceea ce voi gasi acolo. Am fost in cel mai bun moment pentru a deschide usa si nu am facut-o.
Suntem invatati de mici sa cautam compania altora, sa traim in grup, sa formam o familie. Ne pierdem in multime, ne luptam sa pastram aparentele in fata celor cu care traim. Mama vrea sa realizezi ceva, tata vrea altceva, prietenii vor diferite manifestari, familia altele. Si fiecare pretentie ne face sa ne indepartam cat mai mult de noi. Fiecare cerere exterioara mai adauga o masca si simti cum te indepartezi de tine.
Astazi am realizat ca eu sunt altfel decat credeam. Ca pot fi altfel decat doresc ceilalti. Ca pot fi EU. Ca pot sa traiesc asa cum vreau si ca asta imi aduce liniste si pace in suflet si in minte. Sunt aproape de mine. Cred ca atunci cand voi deschide aceea usa ma voi descoperi cu adevarat. Atunci voi fi eu in fata mea si ma voi privi asa cum nu am facut-o niciodata.
Am realizat astazi ca sunt libera sa aleg pe cine vreau in jurul meu oferindu-le libertatea de care au nevoie. Am invatat ca linistea pe care ne-o dorim fiecare consta in detasare. Detasarea de lucruri, de obiecte, de fiinte. Dorintele noastre ne inlantuie si ne frang zborul catre noi. Astazi sunt libera si in echilibru cu mine.
Este inceputul unui drum catre mine. Catre aceea usa din mine. Lupta s-a incheiat. Sunt. Exist. Si ma bucur de fiecare clipa a vietii mele.

4 comentarii:

dragos s. spunea...

ai fost tu in orice combinatie...inclusiv cu sau fara deschis usa....dar azi ai constientizat..;)

adelaida spunea...

Dragos, ai dreptate. Astazi am constientizat cum sunt de fapt si ca eu sunt dincolo de ce percep ceilalti. Astazi m-am vazut pe mine asa cum nu o mai facusem niciodata. Adevarata? NU stiu. Voi continua sa ma descopar si sa deschid usa.

Ryanna spunea...

Viata inseamna cicluri.
Trebuie sa inchizi totdeauna o usa ca sa poti deschide alta.
Sa lasi in spate ceva si sa inveti din evenimentele petrecute.
Nu-ti fie frica cand se deschide alta, este lumina ce incearca sa patrunda.

adelaida spunea...

Ryanna, nu este vorba de o astfel de usa. este vorba de usa spre mine, de aceea liniste in mine care ma determina sa deschid usa. Schimbare te aduce in fata acestei usi, dar linistea te face sa mergi mai departe. Inca nu am gasit aceasta liniste.