Puterea de a alege

Este dificil sa accepti anumite schimbari in viata ta atunci cand valorile si credintele pe care le ai sunt date peste cap. Este atat de dificil sa lasi totul in urma si sa pornesti pe un drum cu multa nesiguranta si necunoscut. Este periculos. Iti este teama. Ai vrea sa ai alte solutii si nu le gasesti pentru ca inima iti indica ca acesta este cel mai bun in acest moment.
Ai analizat optiunile si cea mai plauzibila este acest nou drum. Este nevoie de schimbari, de transformari intense si puternice in constiinta ta. Iti doresti ca totul sa fie bine si speri ca in timp vei prinde curaj sa mergi pana la capat. Iti doresti sa vina soarele si pe strada ta si sa risipeasca norii limitelor impuse de societate, de altii, de experienta si chiar de tine. Uneori ne facem rau fara sa constientizam asta decat mult mai tarziu, prea tarziu adeseori. Uneori viata ne ofera sansa de a putea rezolva ceea ce parea fara solutie. Depinde de fiecare dintre noi sa acceptam aceste provocari. Le numesc astfel pentru ca nu-i usor sa treci peste ceea ce crezi ca este corect, onest si bine din punctul de vedere al celorlalti. In aceste momente este bine sa te intrebi ce anume este bine pentru tine. Si sa accepti primul raspuns pe care ti-l sopteste intuitia.
Este foarte dificil sa actionezi intr-o directie pe care toata viata ai condamnat-o. Iti doresti libertatea de a hotari si alege ceea ce simti ca este bine si apoi ce faci cu aceasta libertate? O arunci ca pe ceva stricat de frica judecatii umane. Pentru cine faci asta? Pentru tine sau pentru ceilalti? Oare altii pot trai viata ta? Oare ei se pot transpune in pielea ta? Oare ceilalti sunt langa tine atunci cand suferi pentru ca ai procedat asa cum ti-au dictat ei? Oare ceilalti inteleg prin ceea ce treci?
Din nou atat de multe intrebari. Din nou framantari care insotesc transformarea din mine. O transformare constientizata si ceruta de ceva care-mi depaseste puterea de intelegere in aceste clipe. Ceva sau cineva imi spune ca este nevoie de aceste schimbari pentru a putea merge mai departe. Imagineaza-ti ca esti pe un pod deasupra un prapastii si nu poti pasi mai departe pentru ca ceata a coborat peste munte si tu nu vezi nimic in fata ochilor. Simti cum cineva iti sopteste pasii pe care trebuie sa-i faci pentru a ajunge la capatul podului in siguranta. Este dificil de urmat pentru ca simturile tale nu identifica nici o forma cunoscuta. Necunoscutul este cel care are putere asupra ta. Necunoscutul stapaneste incetul cu incetul drumul pe care sa-l urmezi. Cu greu reusesti sa ai incredere in intuitia ta ca acel ceva este bine pentru tine. Ceva trebuie sa se schimbe in mintea ta. Increderea in tine este importanta. Crede in tine si vei trece mai departe cu bine.
Vreau sa las puterea intuitiei sa-mi stapaneasca gandurile. Vreau sa las necunoscutul sa patrunda in viata mea. Fac bine? Imi traiesc viata asa cum simt si-mi asum responsabilitatea actelor mele. Sunt singura raspunzatoare de ceea ce mi se intampla. Sunt singura capabila sa hotarasc ce-i corect pentru mine.
Exista ceva mai puternic decat aceasta constientizare a responsabilitatii alegerilor facute? Este aceasta libertatea pe care o dorim cu totii?

4 comentarii:

BĂNĂŢEANU spunea...

Uf, greu de raspuns intrebarilor tale. Eu am o vorba-you are a product of your choice. Dar nu e chiar asa de usor sa faci o alegere. Chiar sa nu faci nici o alegere, e de fapt o alegere. Depinde de fiecare si poate ca uneori alegerea personala nu e pe placul celorlalti. Important e sa ai incredere in tine si daca alegerea a fost una buna, mergi inainte. Daca nu, vezi ce nu a mers bine, corectezi si continui.

adelaida spunea...

Gabi, multumesc mult de tot. Alegerea este facuta, doar ca a fost dificil de a gasi raspunsurile la intrebari.

Anonim spunea...

Puterea de a alege iti apartine
si reponsabilitatile la fel.
Uneori Viata ordoneaza altfel lista de prioritati si valorile in care credeai se schimba si ele.
Depinde numai si numai de tine, nimeni dar absolut nimeni nu stie ce e acolo in interiorul tau.
Odata alegerea facuta trebuie sa mergi mai departe chiar daca frica te indeamna sa stai.
Daca nu vezi nimic inainte foloseste celelalte simturi.
Intuitia nu se invata.

adelaida spunea...

Intuitia se descopera.