A trai

Viata... Atat de ciudat.
A trai... Ce inseamna?
Uneori simt ca intalnirile cu viata si destinul sunt cele care ma fac sa traiesc cu adevarat. Desprinse dintr-o poveste ele aduc savoare vietii mele.
Cand l-a vazut parea un alt barbat obisnuit sa priveasca o femeie ca pe un trofeu, ca pe o prada. Prima atingere a fost ca o trezire. A zambit strengareste si a inceput sa o studieze cu atentie. O intalnire stranie intr-o dimineata de miercuri. Privea cu uimire la cel care incerca sa afle mai multe despre ea fara a realiza ca fiecare intrebare dezvaluia mai multe despre el. Ii placea felul in care se simtea in prezenta lui. Ii placea atentia pe care i-o oferea. Este o greseala sa te indragostesti atat de repede? Este gresit sa-ti doresti atat de multe intr-un timp atat de scurt?
Stia ca nu va obtine de la el ceea ce-si dorea. Stia ca el vrea de la ea un lucru uman si firesc pentru un barbat. A intrat intr-un joc nebunesc al vorbelor pline de subtilitati. Cuvinte aruncate drept momeala, priviri intense ale ochilor lui caprui, toate urmate de o despartire abrupta.
O reintalnire spre seara cand speranta a revenit in sufletul unei femei nascute dintr-o atingere. Fara scenarii, fara jocuri, doar sinceritate. O sinceritate venita dintr-o viata inchisa intr-o colivie. O trezire la realitatea vietii pline de suspiciune in fata unei sinceritati atat de directe, atat de rar intalnita. O conversatie care a schimbat credinte si a adus o noua lumina in viata lor. Doua suflete in cautarea a ceva demult disparut s-au regasit dintr-o joaca a destinului. Uimire, nedumerire, intelegere, compasiune, dragoste timida si sfioasa. Un intreg amalgam de sentimente au traversat in acele clipe vietile implicate in marele dans la vietii. Vor merge impreuna?
Continuarea si raspunsul la aceasta intrebare o va da viata insasi. Capata verbul a trai o noua conotatie?

2 comentarii:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
BĂNĂŢEANU spunea...

Om trai si om vedea, cum se spune.