SUCCESUL SE INVATA

Samabata am avut placerea si bucuria de a cunoaste o persoana deosebita. Asa cum spuneam aici, sambata am fost sa vad cum se Invata Succesul. Inca odata aparentele si-au spus cuvantul. Am descoperit in Corina Marin, in ciuda aspectului firav, o fiinta puternica, increzatoare in sine si care reuseste sa vada dincolo de masti.
As fi avut ocazia sa o intalnesc si atunci cand a lansat site-ul, dar ceva s-a intamplat si nu am putut ajunge. A fost sa fie in acest moment al vietii pentru a-mi demonstra ca drumul pe care am pornit este cel bun si a-mi oferi un model si un exemplu. Entuziasmul, veselia si forta pe care o emana sunt molipsitoare. A reusit in 4 ore sa ne faca sa trecem dincolo de barierele ridicate de complezentele sociale.
Informatii noi si interesante? DAAAA! Mi-a placut foarte mult teoria sistemica si faptul ca poti foarte usor sa constientizezi in ce etapa te afli in diferite sectoare ale vietii. Stiam ca in spatele actiunilor noastre stau nevoi care trebuie satisfacute. Ca actiunile care nu ne plac sunt declansate de aceleasi nevoi si cum putem sa le identificam a fost interesant. Am descoperit o metoda noua de identificare a propriilor valori. Le-am revizuit pe ale mele si am observat ca s-a schimbat ordinea importantei. Alinierea cu propriile valori este importanta si de multe ori in spatele unei situatii conflictuale este o problema de valori. Tu iti cunosti valorile?
Exista in viata un determinism care ne ajuta sa "delegam" responsabilitatea faptelor noastre. Oricat am incerca sa dam vina pe diversi factori externi suntem responsabili de gandurile si actiunile noastre. Exteriorul te poate influenta, dar decizia iti apartine.
Discutia legata de puterea de a alege mi-a placut cel mai mult. Animalele reactioneaza la diversi stimuli externi. Noi, oamenii ne deosebim prin faptul ca avem capacitatea de a alege sa raspundem. Exista momente cand ne pierdem controlul si atunci reactionam. Mi-am descoperit butonul care ma face sa reactionez in loc sa raspund. Tu in ce situatii iti pierzi controlul?
Pe ansamblu o seara foarte reusita si de abia astept sa particip la urmatoarele module care se anunta si mai interesante.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Da, pot spune ca imi cunosc valorile, destul de bine. Importanta este insa si recunoasterea lor de catre ceilalti, dar asta depinde de puterea fiecaruia de a se face apreciat, de a socializa.
In ce priveste pierderea controlului, oricine poate fi pus intr-o astfel de situatie, conteaza cum gestionezi valorile personale, incat sa nu rezulte consecinte nefaste, sa nu afectezi ireparabil relatiile cu cei din jur.

adelaida spunea...

Atunci cand iti cunosti valorile alegi in jurul tau oameni care ti le accepta si care au valori asemanatoare cu ale tale. De exemplu, daca ai ca valoare onestitatea, vei respinge o persoana hoata. Nu trebuie sa-ti faci probleme daca ceilalti ti le accepta sau nu, ci doar sa le cunosti si asa poti sa vezi de ce in anumite situatii ai actionat intr-un mod anume.

Anonim spunea...

Ideal asa ar fi, dar suntem uneori constransi sa interactionam/lucram si cu persoane care nu simpatizeaza aceleasi valori.