CUM II SPUI CA A GRESIT?

Oamenii sunt de cele mai multe ori recalcitranti si se supara usor cand este vorba de greselile lor. De cate ori ati intalnit persoane care sa recunoasca ca au gresit si sa-si ceara iertare? A existat o perioada in viata mea cand nu recunosteam ca am gresit. Am intalnit o persoana care stia cum sa ma faca sa sa inteleg unde am gresit si cum puteam sa indrept situatia. Imi punea intrebari despre activitatea pe care tocmai am terminat-o si ma facea sa vad cum anume trebuia sa o fac. De la ea am invatat aceasta metoda pe care am aplicat-o cand am dorit sa rezolv o situatie mai delicata.
Cand te deranjeaza ceva la un coleg ii spui sau nu? Cum o faci?

10 comentarii:

Anonim spunea...

Ii spun, direct, sincer, la obiect.

Anonim spunea...

spui si ii dai si una peste ochi!:)

Anonim spunea...

arhi: nu, sunt pasnic:)...daca dau, dau psihic ;)

Anonim spunea...

Cei care nu isi recunosc greselile sunt oameni slabi, nu au curajul sa recunoasca ca ei sunt vinovati si se ascund dupa aparente. Pe termen scurt se bucura de privilegii si satisfactii dar chestiile astea nu tin mult, timpul e "ucigasul" perfect.

adelaida spunea...

Arhi si Alexandru, cum ii spui ca a gresit fara a intrerupe relatia cu persoana respectiva.

Hawke, ceea ce ai spus este o generalizare. Fiecare om este unic si reactioneaza diferit la ceea ce i se intampla. Ai dreptate cand spui ca nu se poate ascunde o greseala mult timp. Pentru ca o greseala ascunsa se transforma in minciuna si in timp pierzi increderea celor din jurul tau.

Anonim spunea...

Cand am spus "direct, sincer" am implicat atat consecinta de a rupe relatia.
Daca persoana respectiva mi-a dat un motiv destul de bun incat sa ii vorbesc luand in considerare si un posibil end of friendship , atunci e mai bine sa afle. Nu as continua o relatie care nu se bazeaza pe sinceritate si incredere.

Anonim spunea...

erata: am implicat si* consecinta...

adelaida spunea...

Am inteles punctul tau de vedere. Si daca persoana in cauza nu realizeaza sincer ca a gresit. Cum il faci sa vada ceea ce pentru tine este evident?

Anonim spunea...

O varianta ar fi sa lupti impotriva focului cu foc, ar da rezultate, dar relatia ar avea cu siguranta mult de suferit-pana la pune punct acesteia.
Pe cale amiabila e dificil si cred ca depinde foarte mult de gravitatea faptei.
Presupunand ca nu m-a dezamagit prea tare,nu cred ca are rost sa insist : trec cu vederea, in speranta ca nu va mai exista o "data viitoare" .

Blue spunea...

Poate ca nu este vorba de o greseala propriu-zisa (doar nu a murit nimeni, nu?) ci doar de faptul ca a facut un lucru altfel decat l-ai fi facut tu. Insa daca esti in pozitie de superioritate vizavi de persoana respectiva, iti poti aroga dreptul de a judeca respectivul act drept greseala...