INOCENTA COPILARIEI

Astazi am intrat la posta sa-mi ridic un pachet. Ca de obicei, coada parea interminabila. M-am hotarat sa raman. Atmosfera era incarcata mai ales ca inaintea mea postarita nu-i gasea scrisoarea unei domnisoare. Cred ca a durat cam un sfert de ora. In spatele meu s-a asezat o doamna cu un copilas in brate. Fetita (era imbracata in roz) foarte vioaie, vorbea si canta parca luand in radere atmosfera incarcata din posta. Toata lumea a inceput sa zambeasca si sa fie atenta la copilul frumos si plin de viata. Nu mai conta ca fata de la ghiseu se pierduse in acte si ne intarzia pe toti de la treburile noastre. Atmosfera se destinse.
In momentele acelea m-am gandit la cat de importanta este inocenta copilariei in viata noastra. Pentru copii nu conteaza ca astepta, ca pierd timpul sau ca lumea este suparat si incruntata. As vrea cateodata sa uit tot ceea ce cunosc si sa privesc lumea cu ochii de copil. Sa nu ma atinga rautatea oamenilor, sa traiesc ca si cand totul este permis, fara reguli stupide si limitative. Mi-as dori sa pot rade si zambi fara sa ma priveasca nimeni ca pe o nebuna. Cand suntem copii ne dorim sa crestem pentru ca adulti nu ne iau in serios. Ca adult iti doresti sa redevii copil si totusi nu ne lasam copiii sa-si traiasca copilaria, sa fie ei insusi.
Cat de importanta este pentru tine inocenta copilariei? Unde si cand o pierdem?

5 comentarii:

Anonim spunea...

Cred ca o pierdem treptat,in momentele in care incepem sa intelegem viata si apar responsabilitati, dezamagiri, experiente care ne demonstreaza ca realitatea copilariei noastre nu se impaca prea bine cu "lumea celor mari".

Anonim spunea...

Depinde cat de multa atentie acordam acestei societati din care facem parte si regulile impuse de ea. Uneori, e chiar frumos sa-i vad pe toti cum ma privesc cand zambesc de unul singur, cand incep sa fredonez pe strada melodia preferata sau cand alerg sa nu intarzii la cursuri.

adelaida spunea...

Uneori, este frumos, si in restul timpului cum este?

Anonim spunea...

In restul timpului, am mult prea multe de facut pentru mine ca sa pierd timpul gandindu-ma de ce sa uita "ei" la mine. Concluzionand, nu le dau importanta. In orice caz, cine ma priveste, probabil ma admira, iar cei care nu o fac, se opresc la aparente... nu de alta, dar tot ce se intampla aici, e in spatele aparentelot...

adelaida spunea...

Bravo! Multumesc de raspuns. Unul la care ma asteptam.