INTERZIS = INTERESANT?

Astazi din cauza unei emisiuni la radio m-am gandit ce inseamna pentru oameni un lucru interzis. De exemplu daca le interzici fumatul, aceasta activitate va deveni foarte atractiva si interesanta. Daca condamni sexul inainte de casatorie, vor exista cupluri care sa incalce aceasta regula. Daca esti impotriva prostitutiei si homosexualitatii, vor exista oameni de partea cealalta a baricadei care vor fi pentru.
Ma gandeam la perioada prohibitiei in care nimeni oficial nu consuma bauturi alcoolice si de fapt toata lumea avea in casa ceva cu care sa serveasca oaspetii. Cum ar fi daca prostitutia si homosexualitatea ar fi legale? Oare copiilor nostri li se va mai parea interesant sa iubeasca o persoana de acelasi sex sau sa se vanda pe bani? Bine, stiu ca in spatele acestor lucruri exista si alte motive. Eu vorbesc acum doar despre puterea pe care o are un lucru interzis.
Am observat ca atunci cand imi este interzis un aliment (dulciurile - pentru ca imi plac foarte mult) ma gandesc la ele si le vad in orice magazin si pe orice raft, ma atrag ca un magnet. Daca parintii mei mi-ar fi interzis sa fumez poate astazi eram o fumatoare inraita.
In viata ta ce lucruri ti-au fost interzise si au parut atat de interesante incat le-ai facut intr-un final?

3 comentarii:

Anonim spunea...

Era "interzis" sa:
- ai parul lung in clasa a 9-a
- sa porti cercel in ureche daca esti baiat
- sa crezi ca poti face orice
- sa te abati de la drumul pe care au mers atatia
- sa vorbesti cand ai o parere diferita

Astea mi-au venit acum in minte. Din fericire nu mi-au fost interzise de parinti ci de altii, deci nu am avut mari probleme in a le face la 2 secunde din momentul in care mi s-a spus ca e interzis :)

Eu cred insa ca e important si daca tu vrei sa faci chestia aia. Adica daca te simti atras cat de cat de a o face dinainte sa ti se interzica.

De exemplu, mie poate sa imi interzica cine vrea, toata viata, sa beau ca porcul pana pic sub masa ca oricum nu o voi face fiindca imi este "interzis" de principiile pe care le am.

Anonim spunea...

Nu mi s-a interzis nimic, m-am bucurat de increderea parintilor; mi s-a spus doar ce nu este bine sa fac, decizia a fost intotdeauna a mea, consider ca am facut alegeri bune.

Anonim spunea...

odata mi s-a interzis sa ies cu o fata ...pentru ca se pare avea efect negativ asupra mea!
rezultatul: am fugit de acasa:))