SARCASMUL

De cand am descoperit analiza grafologica scrisul altora ma atrage ca un magnet. Cand vad o foaie cu scris de mana nu ma pot abtine sa nu trag un ochi pe ea. Observ trasaturile "proprietarului" si doar daca este ceva super interesant aduc in discutie ceea ce am vazut. Oamenii nu stiu (si nici eu pana de curand) ca pot fi cititi atat de usor. Cel mai mult imi place sa vad trasaturile identificate in scris in actiune.
Au fost persoane carora le-am spus anumite trasaturi si din cauza faptului ca ei nu se vedeau asa au negat. Timpul mi-a dovedit ca acele trasaturi exista chiar daca nu recunoastem acest lucru.
Experienta mi-a aratat ca depinde foarte mult si felul in care comunici aceea trasatura. Trebuie sa inteleaga ca in anumite situatii este buna si in altele trebuie folosita cu grija.
Una dintre cele mai des intalnite este sarcasmul. Il am si eu si l-am vazut la multe persoane mai mult sau mai putin accentuat. Reprezinta un sistem de aparare si cea mai cunoscuta forma este "limba ascutita". Pentru intregul tablou reprezinta "sarea si piperul" personalitatii. Cand apare in scris explica reactiile pe care le poate avea o persoana in diferite situatii. Daca de exemplu pe langa sarcasm apar in scris sinceritatea, iritabilitatea si faptul ca este o persoana directa s-ar putea sa ai in fata o persoana care reactioneaza imediat si sa nu-ti placa felul in care o face. O mare doza de sarcasm la o persoana care lucreaza cu publicul nu este indicat, mai ales daca nu apar elemente de autocontrol.
Sarcasmul daca-l ai este bine sa-l pastrezi si sa ai grija unde, cu cine si cat de puternic este cand il folosesti.

Un comentariu:

Anonim spunea...

sa-ti trimit si eu un ravas... au nu mai e nevoie?