TINERETE/BATRANETE

Intotdeuna vor exista conflicte si discutii intre persoane aflate la diferenta mare de varsta . Ca sa fiu mai clara intre cei tineri si cei batrani, intre parinti si copii, intre copii si bunici, intre noul angajat si cel pensionat.
Ce faci cand intri in conflict cu o persoana care crede ca stie ceea ce faci mai bine decat tine? Doreste sa ajute, sa demonstreze ca stie mai multe decat tine si ca trebuie sa-i acorzi respectul cuvenit. Nu face altceva decat incurca treaba si rezultatele negative se sparg in capul tau. Si atunci incepe conflictul.
Ce faci cand te apropii de pensionare, ai ajuns la o anumita varsta si vezi ca tinerii nu-ti mai acorda respectul cuvenit? Vrei sa le impartasesti din experienta ta si ei nu vad decat un om batran depasit de vremuri. Doresti sa te aprecieze la adevarata valoare si nu reusesti decat sa obtii dezaprobarea celor tineri. Sunt buni in ceea ce fac si daca te-ar asculta ar fi si mai buni.
Cunosti aceasta lupta intre generatii? Sigur in diferite contexte te-ai intalnit cu o astfel de confruntare. Cum rezolvi situatia?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Asculti...asta e primul pas, castigi din experienta altora sau nu, dar cel putin inveti sa asculti.

Anonim spunea...

Conflictul intre generatii a existat si va exista atata timp cat vor trai oameni de diferite varste si nivele de educatie.Pentru a putea aduce o "indulcire" a relatiilor trebuie ca fiecare sa incerce sa se puna in "pielea" celuilalt,sa incerce sa vada situatiile prin prisma celeilalte generatii.Este greu,dar nu imposibil.Trebuie sa ai o buna educatie si sa incerci sa fii autodidact in "scoala vietii".Din fiecare confruntare sa stii sa inveti ceva care sa te ajute la urmatoarea intalnire.Tot timpul e bine sa te gandesti ca ai fost si tu generatia aceea sau mai tarziu vei ajunge in alta.Trebuie sa asculti si sa inveti sa stii sa discerni ce e bine si ce e rau in fiecare generatie.