AVENTURA DE DIMINEATA

Astazi, la fel ca ieri am fost uimita de aglomeratia care poate sa existe intre orele 7 si 8 in Bucuresti. Troilebuzele si tramvaiele sunt sufocate de oamenii care circula pe scari, cu fetele lipite de ferestre. Coborand din masina te simti de parca ai scapat dintr-o sauna. Vrei sa-ti desfaci un nasture si te apuca frigul.
Te refugiezi la metrou in speranta ca este lume mai putina. Te-ai inselat. A fost nevoie sa imping persoanele din fata mea pentru a reusi sa "incap" in vagon. Ma gandeam la toate studiile de limbaj nonverbal care indica distanta intima la 50 cm. O gluma buna de spus celor care calatoresc la ora aceea a diminetii. Acum am inteles la ce poate folosi uneori ziarul. Iti protejeaza intimitatea, cel putin pe cea spatiala.
"Norocul" meu este ca merg doar 2 statii in acel "tub" transportator. O problema mare a intervenit la coborare cand la scara rulanta s-a format o coada de oameni care inaintau cu pasi marunti spre eliberarea finala. Te simti un adevarat invingator cand reusesti sa pasesti pe scara si privesti cu mandrie in urma la ceilalti. Luptandu-te cu vantul care te intampina la gura metroului reusesti victorios sa vezi lumina soarelui. Da, rasarise. Patrundea printre crengile goale ale copacilor in speranta de a-mi smulge un zambet. A reusit. ZAMBEAM.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nu serios, ce e cu "aspectele" astea pesimiste?
Nu gasesti nimic mai frumos pentru care sa iti smulgi TU un zambet, un ras cu pofta chiar?
Pentru inceput incearca un orange-vodka sa vezi cum hohotesti cateva ore bune! =))
Pasul doi, ne dam o intalnire in camp, si cantam!!!